Waar we stage lopen en website links

Onze leerlingen lopen op verschillende plekken stage en stromen ook vaak uit op deze stageplekken.

Hier geven we een aantal voorbeelden van stage en/of uitstroomplekken van onze leerlingen. U kunt via de knop meteen doorklikken naar de bijbehorende website

De Hartekampgroep

Tijdens de orientatiestage komen de ervaringsdeskundige van de Hartekamp altijd vertellen op school.

Tijdens de groepsstage lopen o.a. stage bij Nijverheid en mogen we verschillende plekken meelopen. Dit jaar was dat ook bij het Cleanteam en het Werkcafe.

Er lopen verschillende leerlingen stage bij de Hartekamp zoals bij de bakkerij op de kleine Raak of bij Hart,Werk en Kunst op de Bakernessergracht.

SIG

Bij het SIG zijn we altijd welkom om te kijken tijdens de orientatiestage. 

We hebben leerlingen die stage lopen bij Schoterhof (horeca) of bij een van de buurtwinkels. 

Populair in voorgaande jaren waren ook de kinderboerderij en de Schans. Ze zijn nu bezig met nieuwe dagbesteding met theater.

AH Vos

Voor de groepsstage gaan we elk jaar ervaring op doen bij AH Vos Spoorwegstraat. Zij zijn ook de sponsor van onze mooie praktijkwinkel op de school.

Lotuscollege

Wanneer een leerling nog verder wil leren op het gebied van horeca, bediening of keuken, zijn ze aan het goede adres bij het Lotuscollege met hun restaurant SMAAK

De Ark

Leerlingen die graag buiten werken in een groentetuin en/of creatief bezig willen zijn in een kleine setting op mooie plek zijn op het juiste adres bij De Ark

Rozemarijn

Werken in een schoolkantine van een middelbare school, in een tuin of in een winkel doen onze leerlingen bij de Rozemarijn.

Kleinschalig en antroposofisch plekken in Haarlem en Heemstede

Juttersgeluk

Een mooi initiatief goed voor mens en natuur. Voor leerlingen die houden van het strand in weer en wind en creatief werk.

Stal Starro

Als een leerling houdt van paarden maar ook van horeca, groen en creatief met een kinderboerderij dan biedt Stal Starro dat allemaal. Onderdeel van stichting de Linde

In den Swarten Hondt

Tevens onderdeel van stichting de Linde is In den Swarten Hondt. Een restaurant dat overdag een dagbesteding is waar leerlingen alles kunnen leren over werken in de horeca. Midden in het mooie centrum van Haarlem.