Stage

De Schelp bereidt uw kind voor op een toekomstige werkplek door het de mogelijkheid te bieden stage te lopen.

Snuffelstage

In het eerste jaar van het VSO starten we met snuffelstage. Dit is een interne stage binnen de veilige setting van de school.

Oriƫntatiestage

In de middenbouw starten de externe oriƫntatiestages. Uw kind krijgt in een groep de mogelijkheid om een dag of dagdeel mee te kijken op een dagbesteding onder begeleiding van school. Ook komen er ervaringsdeskundigen spreken op school over de dagbesteding.

Groepsstage

De groepsstage begint bij 16 jaar. Dan gaat uw kind onder begeleiding van school naar een vaste stageplaats. Dit gebeurt met een vaste groep leerlingen voor een langere periode. We kijken naar de interesse en mogelijkheden van de leerling en of de stage passend is.

Individuele stage

Vanaf 17 jaar gaan we met de leerling en ouders kijken naar welke dagbesteding of werkplek het beste past bij de leerling. Dit doen we door middel van startgesprekken, rondleidingen, proefdagen en vervolgens een individuele stage buiten school. Zo nemen we samen met de leerling de tijd om uit te stromen bij de juiste dagbesteding of beschutte werkplek.