Wij gaan meedoen met DE KUNSTWEKEN!

Binnenkort gaat onze school meedoen met een bijzonder project Beeldende vorming: 

DE KUNSTWEKEN.

Doel is ieder kind op eigen niveau te inspireren tot het maken van een ècht kunstwerk. Dat doen we door hen kennis te laten maken met wereldbefaamde artiesten en hun werk.

Tijdens DE KUNSTWEKEN is ieder kind een echte kunstenaar.

Om dat trotse gevoel te versterken ontvangen alle deelnemers gratis een gedrukte kaart van hun eigen werk. Helemaal uniek is dat ze ook een persoonlijk Museum op internet krijgen waarvoor ze zelf (met enige hulp van u) familie en vrienden mogen uitnodigen. Uiteraard ontbreekt een Museumshop niet; hier kunnen leuke aandenkens worden besteld met de tekening van uw kunstenaar. Net als Van Gogh je eigen schilderij op een mok of placemat; hoe bijzonder is dat!?

Per twee klassen speelt steeds één kunstenaar de hoofdrol tijdens DE KUNSTWEKEN. Voor 1 en 2 is dat dit jaar Piet Mondriaan of Kandinsky, voor 3 en 4 Keith Haring of Andy Warhol, voor 5 en 6 Van Gogh of Miró en voor 7 en 8 Picasso of Matisse. Nadat de kinderen met “hun” kunstenaar hebben kennisgemaakt gaan ze in de tekenles lekker zelf aan de slag aan de hand van een uitdagende opdracht.

Gegarandeerd dat ook uw kind zichzelf en u weet te verrassen met prachtwerk. We houden u op de hoogte!


Ander nieuws

Diploma in het VSO

Vanaf dit schooljaar krijgen de leerlingen die van het VSO komen een diploma. Dit diploma wordt gestandaardiseerd door de overheid. Het diploma is gekoppeld aan het portfolio en niet aan een examen.

Vertragingen opgelopen door lockdowns

Vanuit het Nationaal Programma Onderwijs komen er gelden beschikbaar voor het inlopen van vertragingen opgelopen door corona. Dit vraagt van de scholen dat zij analyseren om welke vertragingen het gaat